nyhedsbreve
Glædelig nyhed: Den Økologiske Jordbrugsfond kan nu stiftes!
august 4, 2014
0

Jordbrugsfonden SamsØkologisk kan nu stiftes!
Startkapitalen på 300.000 kr. er i hus, og nu kan fonden stiftes og begynde sit arbejde for mere økologi på Samsø! Siden november 2013 har private og lokale virksomheder doneret penge til fonden, og i sidste uge nåedes målet på 150.000 kr! Herefter vil Holkegaardfonden lægge de andre 150.000 kr, og så kan Jordbrugsfonden SamsØkologisk stiftes. Der har været en stor velvilje fra private, både samsinge og udenøs, for fonden, og mange har givet bidrag til startkapitalen. Også flere lokale virksomheder har givet bidrag, og på mindre end et år er det altså lykkedes at komme op på den nødvendige startkapital til fondens stiftelse.
Økologisk Samsø vil stifte en jordbrugsfond som har til formål at opkøbe økologisk landbrugsjord og gårde, for at forpagte dem ud til unge landmænd. Dette skal lette generationsskiftet, og gøre det lettere for unge landmænd at komme i gang, og skal være med til at øge det økologiske landbrugsareal på Samsø. Fonden vil også støtte andre initiativer som kan styrke produktionen og udviklingen af økologiske produkter på Samsø.
Jordbrugsfonden er en spændende ny måde at tænke ejerskab og finansiering af økologisk produktion på, og fondens arbejde følges med interesse også udenfor øen. Når fonden er stiftet går arbejdet med at skaffe kapital til opkøb af gårde og jord i gang, og donationer modtages fortsat gerne!
Mere information om fonden og dens arbejde kan fås på hjemmesiden www.økologisksamsø.dk (http://www.økologisksamsø.dk/) eller ved at kigge ind i Økologisk Samsø hus i Langgade 12 hverdage mellem 10 og 14.

============================================================
Copyright © 2014 Økologisk Samsø, All rights reserved.