nyhedsbreve
Nyheder fra Økologisk Samsø
august 22, 2013
0

Læs om de sidste nye fondsansøgninger og lidt om Råvarefestival og hjemmesiden
————————————————————

** Ansøgninger til Økologifonden
Foreningens projektmedarbejder har de sidste par uger i tæt samarbejde med formand og sekretær arbejdet intenst med at skrive to fondsansøgninger – de er begge afsendt tirsdag i denne uge, og nu er det bare at vente på forhåbentlig positivt svar. Dette kan vi forvente at modtage om 6-8 uger. Den ene ansøgning drejer sig om en case med gården i Alstrup og det videre arbejde med etablering af jordbrugsfonden, samt opstarten af forpagtningen med de to unge produktionsledere fra Kalø. Dertil kommer informationsvirksomhed og møder i forhold til landmænd, lokalbefolkning og potentielle investorer. Der er ansøgt om 420.000 kr.

Den anden ansøgning omfatter afsætningsfremme og med omdrejningspunkt omkring et mødested i Tranebjerg, der tænkes indrettet som café, kontor og mødested og skal fungere som økologi info- og inspirationsrum. Der er kontakt til Kbh’s Fødevarefællesskab, hvor op til 50 kommer på besøg og deltager i en 3-dages workshop næste forår/sommer. Der er ansøgt om 290.000 kr.
————————————————————
Ministerbesøg af Ida Auken

Det ser ud til bestyrelsen får mulighed for at møde miljøminister Ida Auken fredag den 29. august, da hun er på Samsø den dag. Vi håber, at kunne mødes med hende på gården i Alstrup eller hos Samsø Mælk og orientere hende om vores større projekter, sådan at vi politisk arbejder så tæt på vigtige beslutningstagere som muligt. I skrivende stund afventer vi at få besked om mødet lader sig gøre.

** Samsø som værter for økologi stormøde

Vi har modtaget en forespørgsel fra en sammenslutning af søsterorganisationer om, hvorvidt de kan afholde et stormøde med mellem 150-200 personer på Samsø til april 2014. Økologisk Samsø er i tæt dialog med arrangørerne og vi er i gang med at afdække muligheder for mødested, overnatning og relevante aktiviteter. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få dette møde trukket til Samsø.

————————————————————
Råvarefestival
Forberedelserne til Råvarefestival er næsten på plads. Økologisk Samsø har købt to stande, og her vil vi fortælle om foreningens formål og projekter, samt informere lidt om permakulturen.

Bemandingsplanen er på plads, og bestyrelsen og flere frivillige er klar til at møde gamle og nye medlemmer, i alt er 15-20 personer involveret i dagene – vi bygger standen op fredag, er klar i weekenden og tar’ ned igen søndag. Der vil være smagsprøver på økologisk ost, smør, boller af Samsø Mel, øl osv. Desuden sælger vi mange forskellige slags friske grøntsager og økologisk is.

Slutteligt vil der være en særligt festivaltilbud om medlemskab for resten af sæsonen. Så hvis du ikke har nået at melde dig ind, så kom og få en snak med de frivillige og tegn et medlemskab. Vi håber, at få en snak om økologi med se så mange lokale og udenøs som muligt.
Hjemmeside

Hvis du googler www.økologisksamsø.dk (http://www.økologisksamsø.dk) vil du kunne se, at vores hjemmeside nu er godt på vej. Vi skriver på livet løs i disse dage for at fylde indhold ind på siden. Men kig gerne forbi, og vi er altid åbne for ris og ros. Vi håber at siden er færdigredigeret om et par uger.
I dag kommer indledningen til sidst i nyhedsbrevet:-)

Sommerferien er for alvor lagt bag os, og bestyrelsen er i fuld sving med hyppige møder og mange aktiviteter, og her har du fået lidt opdatering på projekterne. VI får et særdeles travlt arbejdsefterår i foreningen, og ser frem til gode, konkrete resultater i de kommende måneder.

Lige nu og her håber vi, at vi ses til Råvarefestival om en god uges tid

Bedste høsthilsner
Bestyrelsen

============================================================
Copyright © 2013 Økologisk Samsø, All rights reserved.