nyhedsbreve
Nyhedsbrev nr. 5
maj 16, 2013
0

Nyhedsbrev nr. 5

I dette nyhedsbrev vil vi informere dig om noget af det, bestyrelsen har arbejdet med siden den stiftende generalforsamling. Vi kan oplyse, at vi pt. mødes samlet en aften hver anden uge, og derudover i mindre grupper alt efter hvilke aktiviteter, vi hver især er i gang med.

Men først lidt fakta:
* Økologisk Samsø har nu 48 betalende medlemmer, og det er vi glade for. Vores ambition er dog meget større end det, da antallet af medlemmer betyder meget for foreningens ”slagkraft” både på Samsø og udenøes. Hvis du ønsker at blive medlem af foreningen, og ikke har nået at indbetale endnu, værdsætter vi at du overfører 150 kr. til Merkur Bank på reg.nr. 8401 og konto 1194168. Husk at oplyse navn og adresse.

* Du må naturligvis gerne hjælpe os med at få medlemmer – fortæl din familie, nabo, venner osv om vores arbejde for økologi, grøn vækst og rent miljø.

* Økologisk Samsø har nu 105 personer på mailinglisten – send en mail til marianne@koldby.info (mailto:marianne@koldby.info) , hvis du gerne vil ha’ tilføjet personer. Igen – jo flere budskabet når, jo bedre.

* Vi har siden sidst oprettet en side på facebook for Økologisk Samsø, som allerede har over 70 ”venner”. Her vil vi jævnligt kommunikere nyheder og aktiviteter og meget gerne skabe debat. Hvis du er på facebook, håber vi at se dig som ”ven”. Del også gerne siden på din egen profil.

* Vi har brug for en brochure/folder for Økologisk Samsø, som vi kan dele ud til alle interesserede for at fortælle om vores projekter og få flere medlemmer. Thorkild og Marianne K går nu i gang med at udarbejde denne.

* Ligeledes skal vi arbejde på at lave et logo til foreningen – vi mangler kompetent hjælp til dette. Vi modtager meget gerne henvendelser, hvis du kan hjælpe os med et stærkt logo.

* Foreningen skal også ha’ sin egen hjemmeside, og det arbejde påbegynder vi nu. Christopher og Marianne K går i gang med opgaven, og Diane Dinesen (Flinchs Hotel) har velvilligt tilbudt at bistå Økologisk Samsø med den tekniske del. Vi forventer hjemmesiden er klar om ca. 2 måneder.

Og så til konkrete aktiviteter:
* Den 29. og 30. maj får vi besøg af 6 landbrugsstuderende (og deres lærer) fra Kalø Økologisk Landbrugsskole. Bent og Hans Chr har lagt et program for deres besøg, og vi har fundet landbrugsbedrifter, der vil stille sig til rådighed for beregninger til brug for deres afsluttende eksamensopgave. Formålet er desuden, at introducere dem for Samsø som mulighed for deres fremtidige arbejdsplads og bopæl. De vil blive indlogeret på Toftebjerg Gl Skole, og vi laver også et aftenprogram for dem.

* På Samsø Råvarefestival, som er sidste weekend i august, har vi besluttet at deltage med en stand. Her vil vi vise, hvad vi ønsker at opnå de kommende 5-10 år for økologien på Samsø. Vi får brug for hjælp til at bemande vores stand, så hvis du vil hjælpe os med det, kan du rette henvendelse til Birgit, Christopher eller Marianne K.

* I forbindelse med Økologisk Høstmarked på Bryghuset 7. og 8. september støtter Økologisk Samsø op om arrangementet – vi tager kontakt til arrangørerne snarest.

* Desuden planlægger vi i eget regi at afholde en Høstfest i oktober, hvor permakultur og klimamad vil være temaet. Birgit og Christopher arbejder videre med sagen.

* Vi er så småt kommet i gang med fundraising – der er mulighed for at søge puljen ”Grønne Ildsjæle”, og vi søger om midler til permakulturen. Vores drøm er, at opføre et orangeri med undervisningsfaciliteter samt en økologisk planteskole. Budgettet kommer til at lyde på mellem 100-200.000 kr.

* Økologisk Samsø får brug for sekretariatsbistand i fremtiden, særligt når vi skal i gang med at danne vores fond, der skal opkøbe ejendomme til forpagtning. Indtil videre arbejder bestyrelsen alt vi kan, men vi får brug for flere administrative ressourcer. Vi er i gang med at undersøge mulighederne for bistand til dette.

Hvis du har spørgsmål til indholdet af nyhedsbrevet, er du altid velkommen til at kontakte bestyrelsen.

Siden sidst har moder jord beriget os med de lækreste økologiske asparges – husk at nyde dem, mens de er i sæson. Snart kommer der også økologiske hvidløg og kartofler.

Mange hilsner
Bestyrelsen

============================================================
Copyright © 2013 Økologisk Samsø, All rights reserved.