nyhedsbreve
Nyhedsbrev nr. 6
juni 16, 2013
0

Status på aktiviteter i juni 2013

Nyhedsbrev nr. 6
Sommeren er snart over os for alvor, og vi har masser af aktiviteter vi skal holde i kog. Her får du status på de opgaver, vi i bestyrelsen arbejder på lige nu.
Medlemmer
Siden sidst har vi kun fået ca. fem nye betalende medlemmer. Vores mål er at nå 200 i alt inden årsskiftet, og pt. er vi ca. 50. Vi sender nyhedsbreve til 116 personer, så vi håber rigtig meget af nogle af jer, der endnu ikke har meldt jer ind i foreningen har lyst at gøre det nu. Kontingentet er 150 kr. for et år, og indbetales til Merkur Bank konto 8401 1194168. Giv gerne et medlemskab i gave til din partner, barn, ven, nabo osv.
Brochure og logo
I sidste nyhedsbrev efterlyste vi frivillig assistance til at udarbejde logo til Økologisk Samsø. Vi har modtaget tre flotte bud, og har netop besluttet, hvilket logo foreningen skal brandes på. Vi siger tusind tak til grafiker Birgitte Wester fra firmaet Design og Kreativ Kommunikation i København, som har doneret sit arbejde til os. I skrivende stund afventer vi den sidste rentegning, og vi glæder os til at præsentere et kreativt og lækkert logo meget snart. Det bliver offentliggjort på vores Facebook side i løbet af få dage.

Også mange tak til Lotte Buur og Mai Worre for fine forslag.

Vores nye brochure er ligeledes tæt på at være færdig, og vi forventer at sende den til tryk i næste uge. Herefter skal den uddeles hos de lokale øko landmænd, fx Samsø Mælk, HC’s Øko bod i Toftebjerg og Jens Jørgen Øster i Brundby. Desuden skal den bruges til at hverve medlemmer på Råvarefestival og lign. arrangementer.

Samsø Råvarefestival og Økologisk Høstmarked

I år ligger Samsø Råvarefestival og det landsdækkende Økologisk Høstmarked desværre i samme weekend. Bryghuset har i 15 år holdt Høstmarked, og selv om det er en udfordring for en lille forening som vores at deltage to steder i de samme dage, så gør vi vores bedste for at være tilstede begge steder.

Økologisk Samsø deltager i år med hele to stande på Råvarefestivallen, og det er første gang det sker. Foreningen afholder udgiften til stande. Vi samarbejder naturligvis med Samsø Erhvervs- og Turistkontor om planlægningen. Hovedformålet med vores deltagelse er, at hverve nye medlemmer til det langstrakte arbejde. De økologiske producenter vil være til stede begge dage på skiftende tider, og desuden bemandes standen med frivillige øko venner. Hvis du har lyst til at tage en vagt på 4 timer enten lørdag eller søndag, må du meget gerne henvende dig. Med de midler vi har til rådighed, laver vi så flot en stand som muligt. Der skal udarbejdes plakater, banner osv.

På standen vil vi sælge årstidens lokale økologiske grøntsager og frugt. Vi får bagt boller af Samsø Mel, som vi sælger som sandwich med ost fra Samsø Mælk. Desuden har vi indgået samarbejde med Rasmus Hanevold fra Samsø Is, og kan derfor også tilbyde økologisk is.

Hvis du har gode ideer til standen, produkter, events osv hører vi meget gerne fra dig.

Ansøgning til puljen ”Eksperimenterende Økologi”

Fristen for at søge denne pulje var idag torsdag den 13. juni, og vi har netop indsendt vores ansøgning. Vi søger om støtte til at etablere den jordbrugsfond, vi skal drive det videre arbejde igennem. Vi får svar på ansøgningen i løbet af juli, og håber naturligvis meget at arbejdet bærer frugt. Anja Daugaard har assisteret med engageret hjælp med at skrive ansøgningen.

Besøg fra Kalø Økologisk Landbrugsskole

Gennem længere tid har vi været i dialog med en gruppe nyuddannede unge økologiske landmænd fra Kalø Landbrugsskole samt deres lærere. Vi har selv besøgt dem et par gange på skolen, og i sidste uge var tiden så kommet for at de kom til Samsø. I forbindelse med en eksamensopgave skulle de besigtige nogle gårde, og derefter lave beregninger på dem. De besøgte bl.a. Samsø Mel, Samsø Mælk og Else Lysgaards ejendom i Alstrup.

Vi havde en særdeles god og givtig dag med de unge landmænd, og vi fortsætter samarbejdet med dem, idet de har udvist stor interesse for mulighederne for at bosætte sig og arbejde på Samsø.

Hvis du er på Facebook, så følg vores arbejde og indlæg der – vi ”røber” som sagt foreningens nye logo om et par dage.

Siden sidst er der kommet søde økologiske jordbær, og mon ikke der bliver rift om dem ….
God juni til alle
Sommerhilsner fra Bestyrelsen

============================================================
Copyright © 2013 Økologisk Samsø, All rights reserved.