nyhedsbreve
Nyhedsbrev nr 9
september 15, 2013
0

Sidste nyt om Råvarefestival, medlemsmøder osv.
————————————————————

Efteråret er over os, farverne skifter og afgrøderne vælter op ad jorden stadigvæk. Nu er det tid til økologiske æbler, grønkål, rødkål, rødbeder og andre rodfrugter i lange baner. Vi håber, du har lyst til at spise løs af naturens forrådskammer, købe lokalt og dermed klimavenligt. Du kommer til at strutte af sunde vitaminer og god smag i munden på flere måder:-)

I bestyrelsen har vi virkeligt mange opgaver, og en lang møderække for de kommende måneder er ved at blive lagt i kalenderen, og det informerer vi naturligvis om løbende. Lige nu får du lidt nyt siden sidst.

Rigtig god september til alle

Venlige hilsner
Bestyrelsen

Samsø Råvarefestival

Økologisk Samsø deltog for første gang med en stor stand – i al beskedenhed synes vi selv, at det hele kom til at tage sig godt og indbydende ud. Vi havde fået trykt banner med vores logo, plakater som forsiden af vores brochure, og standen var fyldt med farverige friske grøntsager til salg. Der var smagsprøver af boller på Samsø Mel, økologisk smør, øl og is kunne også købes. Økologerne solgte mange slags frisk grønt, og alle bidrog med nogle procenter af deres salg til foreningen. På standen havde vi tillige en fin udstilling, der fortalte om permakultur og spiselige skovhaver, og der var mange interesserede besøgende, der ville høre mere om dette.

Formålet med vores deltagelse var først og fremmest at synliggøre økologien på Samsø og fortælle om foreningen.

Vi fik 20 nye medlemmer på de to dage, og det var fint, selv om vi nok havde gået efter lidt flere:-) Se også vores facebook side for flere fotos. Bent Degn deltog desuden om lørdagen på det økologiske Høstmarked i Bryghuset.
Besøg af miljøminister Ida Auken

Siden sidst har vi haft ministerbesøg. Ida Auken var på Samsø, og havde afsat ½ time til at tale med os og høre om vores visioner. Hun gav udtryk for stor interesse for hele projektet og særligt skovhaver stillede hun gode, uddybende spørgsmål til.

Vi mødtes i Birgit Rothmann’s private have, hvor der var meget at vise frem af særlige planter, frugter og økologiske frø, så vi håber, hun fik et godt indtryk af foreningen, og vil huske på os, når hun træffer politiske beslutninger:-)
Medlemmer

Økologisk Samsø har nu 111 betalende medlemmer, og 252 ”venner” på Facebook.

Det er vigtigt hele tiden at fortsatte hvervning af nye medlemmer, så projektet kan vokse, som vi ønsker. Hvis du ikke har meldt dig ind endnu, håber vi du vil indbetale kontingent på 150 kr til Merkur Bank på konto 8401 1194168.

Hjælp os også meget gerne med at få dine venner, familie og naboer til at melde sig ind.
Bestyrelsesseminar

Udover de jævnlige bestyrelsesmøder har vi brug for mere sammenhængende tid til at sætte skub i de mange opgaver. Bestyrelsen har derfor besluttet, at afsætte tid til et arbejdsseminar den 4. + 5. oktober.

Vi får supervision af Bent Engelbrecht fra Ankerhus gruppen, og ligeledes inviteres advokat Birgitte Brøbech til at deltage. Vi skal bl.a. arbejde med etableringen af jordbrugsfonden, som skal i gang snarest.
Medlemsmøde – inspirationsaften

Vi har allerede udsendt nyhedsbrev for en uges tid siden om denne første medlemsaften, som afholdes torsdag den 26. september på gården i Alstrup kl. 19-22. Bestyrelsen vil fortælle om arbejdet indtil nu, og høre jeres holdninger og ideer til det videre arbejde. Bl.a. skal vi tale om ideen om et ”Økologiens Hus”, som vi ønsker at få som mødested i Tranebjerg.

Vi opfordrer medlemmerne til at bage kage og lave kaffe – meld jer venligst til Birgit eller Alice. Alle lægger lidt for kaffen og kage, så udgifterne kan blive dækket den vej. Alle medlemmer er velkomne, og vi håber, vi bliver mange!

============================================================
Copyright © 2013 Økologisk Samsø, All rights reserved.