nyhedsbreve
Økologisk Samsø skriver
oktober 21, 2014
0

Kære Alle Medlemmer
————————————————————
Så er det på tide med en update her fra Økologisk Samsø!

Vi har evalueret sommeren, og synes det er gået rigtig godt! Der har været mange besøgende i huset, der har været afholdt flere vellykkede arrangementer, og cafeen er gået så godt, at Vibeke nu er flyttet ud i forhuset og køre videre med Økologisk Cafe.
Der har været tale om, at et par fra Århus ville starte en økologisk butik i lokalerne, men de har desværre måttet udskyde deres projekt på ubestemt tid, så det bliver ikke i denne omgang.

I slutningen af oktober havde vi arrangement i samarbejde med biografen med filmen ‘Så meget godt i Vente’ og filmens hovedperson, den biodynamiske landmand Nils Stokholm, var ovre og holde oplæg. Det blev en meget vellykket aften med mange deltagere og stof til eftertanke. Der vil komme flere arrangementer!

Vi søgte puljen til Grønne Ildsjæle om penge til at fortsætte det gode arbejde i Huset, men fik desværre afslag grundet et overvældende antal ansøgninger til puljen. Men vi arbejder videre med at søge penge til foreningens arbejde.

Jordbrugsfonden er stiftet og der har været en del omtale af den i medierne de sidste uger. Når den er endelig godkendt i Erhvervsstyrelsen kan det virkelige arbejde begynde med at skaffe kapital til fonden, og begynde at købe jord og gårde!

Og så har vi fået en ny økologisk producent på øen, nemlig Michael Lindebjerg som har plantet 1000 æbletræer i Toftebjerg og kalder sit firma Samsø Æbler – velkommen til ham!

Så vidt herfra. Vi er glade for al jeres støtte og for aktiviteten på facebook hvor vi også jævnligt lægger nyheder ud!

Bedste hilsner fra Økologisk Samsø

I Økologisk Samsøs Hus, Langgade 12:
– Der er åbent i Grøntudsalget hver dag hele dagen med frisk grønt fra Yduns Have og Tønnesminde.
– Hver torsdag kl. 11-16 sælger Bent Degn sin gode ost og smør.
– Mai Worre sidder i huset hverdage fra kl. 10-14 og kan give info

Økologisk Samsø tilbyder kursus i formering
Den 29. og 30. november i Økologiens Hus, Langgade 12
Kurset indeholder bl.a.: Forædling i praksis, podning af frugttræer, stiklingeformering, okulation med T-snit, chip-budding og opformering afegne grundstammer.
Underviser Peder Lund fra Gartnerskolen i Beder.
Tilmelding til Birgit Rothmann. birgit@gallerirothmann.dk , tlf. 30891983. Eller til Mai Worre i åbningstiden i Huset, Langgade 12. 61670944.

============================================================
Copyright © 2014 Økologisk Samsø, All rights reserved.