Foreningen

Økologisk Samsø er et unikt fællesskab af økologiske landmænd, producenter og forbrugere, der vil være førende indenfor økologi på Samsø - og på sigt i Danmark.

Økologi i dag er meget mere end blot at undlade at sprøjte eller at bruge de rigtige dyrkningsmetoder. Det er også at tage vide hensyn til den vilde natur, at øge biodiversiteten, at sørge for at binde kvælstof til jorden, bl.a. ved at så efterafgrøder. Ønsket om at ville være 100% økologisk stiller derfor høje krav til alle de involverede. Samtidig er der en styrke i flertallet. Ved at skabe Økologisk Samsø har vi skabt en grobund for viden gennem udvikling og udveksling af idéer. Jo flere vi er om opgaven, jo bedre er vi stillet.

"Vi skaber en  bedre fremtid for økologi, miljø og bæredygtighed på Samsø.."

For samtidig med, at vi skal have gjort flere områder og haver bæredygtige, omlægge landbrug og implementere nye metoder i det økologiske landbrug, skal vi også være forrest, når det handler om at formidle vores viden -  både til andre Samsinger og til producenter i resten af Danmark – og verden.

Det er ikke nok for os, at vi kan levere de lækreste grøntsager og frugter, eller at vores dyr har de bedst tænkelige forhold. Alle vore tiltag indenfor økologi er tænkt helt til ende. De skal resultere i renere drikkevand, sundere mad, dyrevelfærd og en sundere levedygtig natur.

Økologisk Samsø tænker også forbrugerne ind i processen. Selvom økologiske varer smager bedre, er en gennemskuelig og en god brugeroplevelse en lige så stor kapacitet i kampen om at tiltrække flere aktører til Samsø – både forbrugere og producenter.

På denne måde kan vi skabe de bedste forhold for både producenter og forbrugere, mens vi skaber en  bedre fremtid for økologi, miljø og bæredygtighed på Samsø.

Læs om foreningens arbejde, aktiviteter og visioner her på siderne!