nyhedsbreve
Sensommernyt fra Økologisk Samsø 
august 10, 2016
0

Hyggelig arbejdsdag, Høstmarked og lidt fra sommeren

** Vi vil gerne ha’ dig med 🙂
————————————————————

De fleste af os har vist ønsket os lidt flere soltimer end vi har fået indtil nu, men vi håber alligevel, du har fået det bedste ud af sommer og ferietid.

Nu skal vi igen ha’ arbejdstøjet på:-) Helt konkret har vi en hyggelig fælles arbejdsdag i kalenderen. Vi skal male den nye kontorbygning, vinduer og ordne forskelligt i den nye perma-have ved foreningens lokale i Yduns Have. Vi håber, at DU også har tid og lyst til at give en hånd med nogle timer.

Lørdag d. 27. august kl. 13.00 i Alstrup 2

Vi sørger for eftermiddagskaffe og hjemmebag, og slutter af med aftensmad kl. ca.18 for de, der har lyst. Bare kom, men gerne tilmelding til aftensmad på Facebook eller på telefon: Økologisk Samsø 61301623

Kom, når du kan og så længe du kan til en hyggelig fællesskabsdag. Dagen efter, søndag, skal vi gøre det færdigt, vi evt. ikke nåede – dette aftales lørdag.

Vel mødt!

PS. Aflysning ved skybrud, så hold i givet fald øje med facebooksiden.

HUSK også det årlige HØSTMARKED på Bryghuset i Nordby lørdag den 3. september kl. 11-17. Foreningen stiller op med vores pavillion og masser af spændende materialer om økologi, og der vil være mulighed for at købe økologiske produkter og dejlig frokost.

Sct. Hans aften i Yduns Have

Igen i år inviterede vi til fællesspisning, bål, taler og sange i Yduns Have. Her var masser af god stemning og endda fornuftigt vejr om aftenen 🙂

Vi satser på solskin og rigtigt mange mennesker til næste år!
Råvarefestival

Den kendte Samsø Råvarefestival var i år flyttet hen i midten af juni måned og holdt også flyttedag og hele arrangementet løb af stablen i området foran Kultursalen og Symbiosen.

Der var stor interesse for de oplysende brochurer, de økologiske varer: Jordbær, bladbeder, mel, øl, krydderurter, rødbeder, forårsløg, ckokolade, salat og meget mere. Nogle dejlige dage, hvor samarbejdet mellem foreningen Økologisk Samsø og økologiske producenter på Samsø er det bærende.
Yduns Have officielt overdraget

Den 28. maj var der Årsmøde i Fonden og nøglen til Yduns Have overdrages her fra Else Lysgaard til Fonden repræsenteret af Bent Degn. Det var en glad og stor dag i vores arbejde hen imod mere økologi og nye ejerformer på Samsø.
Ø-boder i Århus

I slutningen af juni måned så et nyt tiltag i Århus dagens lys, og Økologisk Samsø har støttet med et beløb, sådan at nogle af vores producenter kunne tage afsted og deltage med en stand.

Det var en rigtig god oplevelse at præsentere de lokale økologiske Samsø-produkter i den jyske hovedstad. Det er dog tidskrævende og et stort arbejde at stille op, og producenterne synes ikke at salget stod helt mål med indsatsen, og det er derfor besluttet ikke at fortsætte med deltagelsen fra Samsø.

============================================================