nyhedsbreve
Vil du donere et perma træ?
juni 8, 2016
0

Sidste nyt fra Økologisk Samsø

** Vil du støtte foreningens nye permahave?
————————————————————

Hvis du for nylig har været forbi Økologisk Samsø’s nybyggede pavillon ved Yduns Have, har du måske bemærket, at der er nyt liv på vej i haven:-) Pavillionen benyttes til foreningens møder, og er i det daglige Mai’s kontor. Selv om det er småt, så er det allerede et levende omdrejningspunkt for vores aktiviteter, og turister er også meget velkomne.

Så selvfølgelig skal udenoms-arealet også være spændende. Vi er taknemmelige for at Birgit Rothman har doneret en flot permahave-tegning, og nogle få frivillige er, som du kan se på billedet, nu gået i gang med at realisere planerne. Haven skal være en lille demonstrations- og læringshave for kunder, turister og alle andre besøgende.

MEN! Det koster at indkøbe de planter og træer, som vi så meget ønsker os. Vi har sat et rimeligt beløb af fra foreningens penge, og kan komme en bid vej for dem, men det ville være en dejlig gave, hvis du har lyst til at bidrage med et beløb til en eller flere planter. Hvis du vil, kan du få et skilt med dit navn ved planten:-) Herunder kan du se, hvad vi ønsker os, og hvad de forskellige planter koster:

Figen 1½ meter 225, –
Morbær: 250,-
Fersken: 225,-
Pecan: 375,-
Che: 150,-
Aronia: 125,-
Goumi: 150,-
Mispel: 275,-
Blåbælg: 125,-
Judastræ: 175,-
Peber: 150 kr
Sneklokketræ: 130,-
Kanelbusk: 145,-
Havtorn 3 stk á 79,-
Koreakornel: 265,-
Vinbrombær: 125,-
Loganbær: 125,-
Chokoladevin: 110,-
Stikkelsbærkiwi: 125,-
Taybær: 125,-
Brombær busk: 125,-
Vin: 125,-

Vi hilser ethvert beløb hjerteligt velkommen, så vi kan gøre permahaven så interessant som muligt. Hvis du vil hjælpe med en donation, kan du sende beløbet enten på MobilePay på tlf 6167 0944 eller bankoverførsel 8401 1194168

Inden længe planlægger vi endnu en plantedag på gården, og hvis du har lyst til at være med til dagen, så hold dig gerne orienteret på facebook, hvor vi slår datoen op.

I venlig taknemmelighed
Økologisk Samsø

Økologisk Samsø på Bæredygtig Festival

I den forgangne weekend havde foreningen stand på Bæredygtig Festival på Energiakademiet. Vi havde masser af spændende materiale med, og var klar til at fortælle de besøgende om foreningen, fonden og den glædelige overtagelse af Yduns Have pr. 1. maj.

På fotoet er det Susanne Lind fra bestyrelsen, der havde tjansen da fotografen kom forbi, men de fleste fra bestyrelsen var til stede og havde “vagter” og satte stand op og tog ned. Det var en hyggelig dag med de andre udstillere, mange gode oplægsholdere og solen skinnede næsten uafbrudt.

Succesfuld plante-bytte-dag i Yduns Have

Sol, drøftelser, studier, glæde, hygge og hjemmebagt kage midt i maj måned:-)

Planter skiftede hænder, Krydderurter blev gravet op og overskudsfrø fra Yduns Have kom i filterposer og blev hjembragt til egne haver.

Endnu en skøn dag i Økologisk Samsø i Yduns Have.

============================================================