Menu Luk

Projekter

Økologien er konstant i bevægelse. Vi bliver klogere på, hvordan vi kan maksimere udbyttet af vores økologiske landbrug. Uanset om det drejer sig om at skabe flere afgrøder eller bedre forhold for vores økologiske dyr. Det er en af de mange grunde til, at vi har valgt at læne os op ad hinanden.

Samtidig er vi bedre til at føre hinanden fremad i denne søgen efter de bedst tænkelige forhold for økologien.

Derfor har vi ofte gang i spændende projekter, som du kan læse om her.

Har du en god idé til, hvad der kan blive vores næste projekt, så skriv til os på info@oekologisksamsoe.dk.

Projekt “Nyt Samlingshus for det økologiske Samsø

Vi har længe drømt om at få vores eget mødested med plads til de frivillige, vores medlemmer, bestyrelser og turister. Og rigtige arbejdspladser til vores tto ansatte. I foråret 2018 søgte vi derfor Underværker (Real Dania), og er så heldige i april 2018 at have fået bevilget 500.000 kr herfra til ombygningen af vores røde lade. Pt er vi i gang med at rejse yderligere finansiering, og vi håber at ombygningen kan påbegynde i foråret 2019.

Bygningen skal indeholde et samlingsrum, der skal bruges til kurser, workshops, møderum for bestyrelserne, fællesspisning, fester osv. Herudover skal der være køkken, handicaptoilet, depotrum til udstilling samt kontor med tre arbejdspladser. Rummet får dobbeltdøre ud til terrasse og have, hvor gæster og frivillige kan mødes, drikke kaffe, købe grøntsager osv. Ud over gårdhave/terrasse anlægges arealet med en permakulturhave og gæsteparkering, og der er adgang til gårdens oplevelsessti. Der er mulighed for et nyt "Ø-Food" koncept med sund og lækker servering af lokale råvarer.

Projektet har som sagt fået midler fra Underværker, og vi søger pt. yderligere finansiering. Projektansøger/ejer er Jordbrugsfonden SamsØkologisk.

Projekt “Forundersøgelse af lokalt økologisk mejeri på Samsø

Projektet skal afdække muligheden for igen at få økologisk mejeri på Samsø med produktion af ost, smør, is, mælk osv. Vi har i februar 2018 søgt LAG midler til at foretage en forundersøgelse, som primært består af en markedsanalyse på Samsø og i Århus, som bl.a. skal afdække afsætningsmulighederne. Et nyt og større mejeri skal bl.a. være med til at tiltrække nye malkekvægsbesætninger på Samsø.

Projektet har fået midler fra LAG og løber til og med 2019. Projektansøger/ejer er Jordbrugsfonden SamsØkologisk.