Menu Luk

Om os

Lige midt i Danmark ligger Samsø. En ø med en fantastisk natur, en unik og spændende historie, og noget af den bedste landbrugsjord i Danmark. Mulighederne for økologi på Samsø er enorme, men langt fra optimalt udnyttede. Det vil vi ændre på, og det bl.a. derfor, vi har dannet foreningen, Økologisk Samsø.

Vi sætter fokus på at skabe bedre forhold for både dyr og afgrøder, mens vi på samme tid arbejder på at skabe et bedre sammenhold mellem de økologiske landmænd på øen. For ved at arbejde sammen, kan vi læne os op ad de fælles erfaringer, og på denne vis rykke os hurtigt og målrettet i fronten af den økologiske udvikling.

Vi vil være med til at skabe fremtiden for økologi og bæredygtighed 

Foreningen blev dannet i 2012, og har pt knap 300 betalende medlemmer både fra Samsø og resten af landet. Vi har en aktiv frivilligkreds, og er synlige året rundt på fx Samsø Råvarefestival, Økologisk Høstmarked, Kastanjefestival og deltager også uden for øen i forskellige tiltag. Vi afholder året rundt fællesspisninger, foredrag, workshops, fester osv.

I 2013 stiftede vi Danmarks første Jordbrugsfond SamsØkologisk, der har til formål at opkøbe nye landbrug på Samsø og omlægge dem til økologi, inden vi bortforpagter dem til ambitiøse unge økologer, der har mod på at være med til at skabe en bæredygtig fremtid.