Aktiviteter

Bondemarked

Økologisk Samsø inviterer til Bondemarked på Alstrup 2

Sær kryds i kalenderen søndag d. 17. juli samt søndag d. 14. august og kom til hyggeligt gammeldags marked med bæredygtige, økologiske og lokale varer, lækre frokostretter, inspirerende foredrag og dejlig musik.

Læs mere her

Kastanjefestival

Søndag d. 16. oktober 2022 hylder Danmarks eneste kastanjefestival spisekastanjen.

Der vil være mulighed for at smage på kastanjer i alle mulige tilberedningsformer og håndværkere, kunstnere og lokale producenter præsenterer deres efterårsprodukter i en festlig atmosfære i Nordbys gader og stræder.

Se mere på Kastanjefestivalens Facebookside

Generalforsamlinger & møder

Vi har ca. 250 private medlemmer fra Samsø og resten af landet og vi har en aktiv bestyrelse og frivilligkreds som står bag en række aktiviteter, bl.a. bondemarkeder, høstfest, fællesspisninger, foredrag, workshops osv.

Derudover bakker vi aktivt op omkring andre lokale aktiviteter, hvor økologi og kvalitetsfødevarer er på dagsordenen, f.eks. Samsø Råvarefestival, Økologisk Høstmarked og vi deltager også uden for øen i forskellige tiltag.

Ønsker og idéer til arrangementer modtages gerne på info@oekologisksamsoe.dk

Foreningens bestyrelse mødes ca. 10 gange årligt. Nogle af møderne afholdes som åbne bestyrelsesmøder, hvor alle er velkomne til at deltage. Generalforsamlingen bliver afholdt hvert år i april og alle er velkomne.

Arbejdsgrupper 

Foreningen Økologisk Samsø er resultatet af lang tids samarbejde mellem forbrugere og de økologiske producenter på Samsø.

Ønsket om mere økologi og bæredygtige landbrug ligger os alle nært. Vi løfter niveauet af den økologiske produktion gennem vidensdeling og erfaringsudvekslinger i forskellige arbejdsgrupper, der arbejder for at udvikle forskellige aspekter af økologi og bæredygtig levevis på Samsø. 

Vi arbejder, eller har arbejdet, aktivt med de følgende emner:

  • Bondemarkeder på Samsø (kontakt Camilla Mikkelsen camilla@oekologisksamsoe.dk )
  • Permakultur (kontakt Birgith Rothmann e-mail: permahaver@gmail.com)
  • Plastreduktion (kontakt Jette Søgaard, e-mail: jettemsogaard@gmail.com)
  • Landsbyfælleskab/Øko-samfund
  • Hønsehold

Kontakt os gerne, hvis du har lyst til at være med i en arbejdsgruppe, har idéer til eller ønsker at starte en arbejdsgruppe op, så kan vi være behjælpelige med at kommunikere budskabet ud og finde ligesindede: info@oekologisksamsoe.dk

Nyhedsbreve

Hvis du vil holdes opdateret om vores aktiviteter kan du se eller tilmelde dig vores nyhedsbreve her